top of page

Storyn om fruktpaus

Vissa äpplen faller långt ifrån trädet, vissa gör det inte.

Vi föll långt ifrån, varken Micke eller Jonas hade för ca 30 år sedan någon som helst koppling till fruktbranschen eller varandra.

Jonas startade 1994 sitt företag som han döpte till Hälsocatering efter att ha uppmärksammat att personalen på pappas jobb hade med sig frukt som de åt på rasten. Där föddes Jonas idé om frukt på jobbet som en personalförmån. Motvilligt i början kanske, men likväl tvingades Jonas pappa vara först ut som kund till detta nya koncept. Efter det rullade det på som en apelsin nerför backen i Kvarnberget i centrala Göteborg.

Micke var vid denna tid i full färd med att försöka förverkliga en dröm om att bli proffesionell basketspelare. Uppvuxen i småländska Nässjö där basket nästan är en lika stor grej som fotboll är i Göteborg så flyttade han till slut till Göteborg där han spelade några år med New Wave & Högsbo i dåvarande elitserien och division 1 innan han till slut insåg att frukten hade ruttnat så att säga och det var dags att lägga dojorna på hyllan. Vid den tiden hade basketföreningen en styrelsemedlem som var grönsaksgrossist och då Micke sett fenomenet med fruktkorgar i Stockholm vid en roadtrip så föddes idén om att kunna erbjuda Göteborgarna frukt på jobbet. Sagt och gjort så köpte Micke en liten skåpbil och började bearbeta sitt lilla nätverk. Vips så blev det en bil till, anställa en basketkompis, ny lokal i Grimmered, ytterligare en bil osv. 

2007 bestämde sig Jonas & Micke för att slå ihop verksamheterna då man länge märkt att värderingar, känslan för kvalitet och den höga servicegraden harmoniserade. Att man dessutom trivdes riktigt bra i varandras sällskap var ju ingen nackdel det heller. 

2011 döptes namnet om till Fruktpaus AB varpå verksamheten flyttade ut till Centrala Hisingen och en optimal lokal med nya kylrum och oslagbart logistiskt läge. Där finns vi fortfarande och servar våra kunder med samma känsla för kvalitet och samma höga servicegrad.  

Idag är vi 10 st medarbetare som alla har samma mål i att ge våra kunder den bästa frukten vecka ut och vecka in.

bottom of page